Labena na 1. Europskoj GREEN konferenciji

Od 23. do 26. svibnja Labena i eDNAlabs podržali su 1. Europsku konferenciju GREEN – EGC 2023 koja se održala u Vodicama u organizaciji Međunarodnog udruženja znanstvenika i stručnjaka za zaštitu okoliša (IAESP) i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

U programu konferencije, organizirane kako bi kroz razmjenu znanja znanstvenika i stručnjaka iz područja zaštite okoliša doprinijeli održivosti i iznalaženju rješenja za ublažavanje posljedica klimatske krize i ostvarenju ciljeva Europskog zelenog plana, dr. sc. Ante Bubić predstavio je eDNALabs kroz izlaganje „Tehnologija okolišne DNA – brzi i učinkoviti testovi za procjenu kvalitete vode“

Konferencija je bila odlična prilika za razmjenu iskustava i pregled inovacija iz širokog spektra tema vezanih uz zelenu ekonomiju, zelene tehnologije, ekološko obrazovanje i sl. Posljednjeg dana za sudionike je bio organiziran i zajednički posjet Nacionalnom parku Krka, jednom od najljepših hrvatskih parkova sa 7 veličanstvenih slapova usred Dalmatinskog krša.

 

 

powered by e-dna
adresa

Cebini 43, HR-10000 Zagreb