O nama

eDNA Labs

eDNA Labs novi je uslužni i istraživačko-razvojni (R&D) laboratorij Labena grupe u Zagrebu. Kako bi se osigurao jednosmjerni tijek rada i smanjila mogućnost kontaminacije, laboratorij je posebno dizajniran i sadrži odvojene prostorije namijenjene za filtraciju vode, izolaciju eDNA, te rad prije i nakon PCR-a.

Zahvaljujući tridesetogodišnjem iskustvu u opremanju laboratorija u područjima medicine, farmacije, prehrambene i kemijske industrije, stalnoj težnji k izvrsnosti, praćenju tehnoloških inovacija te brojnim suradnjama s istraživačkim i kliničkim institutima, fakultetima, javnim i privatnim tvrtkama, Labena je danas snažna regionalna grupa s uredima u 6 zemalja čiji tim visokoobrazovanih stručnjaka omogućuje multidisciplinarni pristup projektima i istraživanjima te može osigurati visokokvalitetnu, brzu i točnu istraživačku i analitičku uslugu.

U sastavu Labena grupe od 2015. godine djeluje i GMP&FDA certificirani laboratorij BIA Separations CRO u Ljubljani (www.biaseparationscro.com).

eDNA Labs tim

eDNa Labs tim okuplja znanstvenike iz područja molekularne biologije, ekologije, agronomije, mikrobiologije i biokemije unutar Labena grupe i partnerskih institucija. Njihovo znanje omogućuje provedbu istraživanja i projekata vezanih uz pitanja okoliša i primjene metoda molekularne biologije, što uključuje razvoj, optimizaciju i validaciju molekularnih testova, kao i korištenje tehnika sekvenciranja nove generacije i primjenu bioinformatičkih analiza

Upravljački tim

Borut Čeh

Suosnivač je i direktor Labena d.o.o. Slovenija i Izvršni direktor Labena d.o.o. Hrvatska. U procesu razvoja Labena grupacije na području Srednje i Istočne Europe, Borut je fokusiran na strategiju razvoja, inovacije i širenje poslovanja. Po struci Magistar inženjer elektrotehnike (Fakultet elektrotehnike Sveučilišta u Ljubljani) više od 15 godina bavi se rastom i razvojem poslovanja, prodajom, poslovnim procesima i upravljanjem. Dobitnik je više nagrada za gospodarski rast i razvoj tvrtke (GZS, Euromanager for SE Europe, Gazela, Združenje Manager).

Mario Dananić

Voditelj je razvoja LifeScience poslovanja u Labena d.o.o. Hrvatska i kreator poslovnih prilika unutar LifeScience segmenta. Posjeduje bogato iskustvo i znanje iz kemijske i farmaceutske industrije te genomike, kao i projektno i menadžersko iskustvo. Mario je Magistar kemije (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu), koji je stručno znanje upotpunio dodatnim profesionalnim usavršavanjem na MBA i CEED programima poslovnog upravljanja.

Istraživački tim

dr. sc. Teja Muha

U duši ekolog, a po diplomi molekularni biolog. Njezina stručnost leži u području molekularne ekologije, istraživanju okolišne DNA, praćenju invazivnih vrsta i upravljanju okolišem. Radi na razvoju molekularnog eDNA indeksa za procjenu kvalitete vode. Tejin tim optimizira i validira molekularne testove na osnovi eDNA za detekciju specifičnih vrsta korištenjem digitalne PCR tehnologije (droplet digital, ddPCR)

dr. sc. Tine Pokorn

Agronom s doktoratom iz područja fitopatologije.  Prethodno se bavio istraživanjem viroida na hmelju. Kao dio eDNA Labs odgovoran je za razvoj protokola za detekciju specifičnih vrsta što uključuje planiranje i izvođenje aktivnosti uzorkovanja i filtriranja vode, postupke optimizacije izolacije eDNA te optimizaciju molekularnih testova na qPCR i ddPCR.

mr. sc. Sabina Vrečko

Mikrobiolog s velikim interesom za pitanja okoliša. Laboratorijska tehničarka, odgovorna za pripremu uzoraka, optimizaciju testova, vođenje baze podataka i pripremu protokola za molekularnu analizu te primjenu dobrih laboratorijskih praksi (GMP) u poslovanju eDNA laboratorija.

dr. sc. Iva Sabolić

Ekolog i biolog sa širokim iskustvom u području molekularne ekologije, genomike i bioinformatike. U ulozi bioinformatičara odgovorna je za procesiranje, kontrolu kvalitete i statističku analizu podataka dobivenih sekvenciranjem okolišne DNA. Pruža podršku izradom i implementacijom bioinformatičkih alata za analizu NGS i -omics podataka.

dr. sc. Lucija Markulin

Molekularni biolog sa višegodišnjim iskustvom rada u laboratorijima u Hrvatskoj i inozemstvu te korištenja širokog spektra tehnika molekularne biologije, razvoja i optimizacije metoda, analize podataka i korištenja bioinformatičkih alata. Odgovorna je za in silico dizajn molekularnih testova, prikupljanje podataka, razvoj molekularnih protokola za qPCR i NGS metode, optimizaciju laboratorijskih procesa te validaciju bioinfomartičkih alata.

dr. sc. Ante Bubić

Kemičar s doktoratom znanosti iz područja biokemije s višegodišnjim iskustvom rada u laboratoriju. Njegova stručnost je u području biokemije proteina i in silico modeliranja. Radi na razvoju molekularnih testova za procjenu kvalitete vode korištenjem ekološke DNA – eDNA tehnologije. Odgovoran je za razvoj eDNA molekularnih testova in silico za qPCR i ddPCR, te za razvoj internih protokola za izolaciju eDNA.

powered by e-dna
adresa

Cebini 43, HR-10000 Zagreb